Організовану злочинну групу, учасники якої налагодили виготовлення та продаж психотропної речовини «амфетамін», викрили співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини за оперативного супроводу працівників Управління Служби безпеки України у Львівській області та за процесуального керівництва прокуратури області.

Як встановили правоохоронці, у жовтні 2019 року зловмисники обладнали в квартирі у Львові лабораторію з виготовлення психотропної речовини «амфетамін», яку в подальшому збували на території Львівської та Київської областей.

До складу організованої злочинної групи входили мешканці Львова, Києва та Бродів. Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували 19 фактів продажу зловмисниками наркотичної речовини «амфетамін» загальною вагою близько одного кілограму, вартість якого за цінами «чорного» ринку становить більше 300 тисяч гривень.

Зловмисники були затримані, їм було повідомлено про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України, ч.3 ст.311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) КК України, ч.2 ст.317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Досудове розслідування завершене, обвинувальні акти щодо трьох підозрюваних скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

З сторінки в Фейсбук поліція

Залишити відповідь