Питання львівського сміття
Питання львівського сміття

5 липня на ІІІ пленарному засіданні ХХІІ сесії VII скликання Сокальської міської ради вирішувалося гостре питання львівського сміття.
Нагадаємо, що на попередньому засіданні міські обранці заслухали інформацію по листу Львівської ОДА від 23 червня щодо виконання рішень обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Мова йшла про прийом на Сокальському сміттєзвалищі Львівського сміття. Міські депутати відмовились тоді надати таку можливість.
4 липня відбулося ІІ пленарне засідання ХХІІ сесії VII скликання. В роботі сесії взяли участь депутат Верховної Ради Олег Мусій, голова Сокальської районної ради Микола Пасько і голова Сокальської РДА Роман Токай. Голова РДА розповів про ситуацію, яка виникла на Львівщині у зв’язку із невивезенням сміття з обласного центру. З цього приводу відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС, що проходила паралельно із комісією на державному рівні. В ході засідань було вирішено скерувати львівське сміття для захоронення на звалищах по області, і зробити це в обмежених квотах. Таким чином в Сокаль було запропоновано скерувати 300 тон ТПВ. Роман Токай звернувся до депутатів із розумінням поставитись до ситуації і прийняти позитивне рішення, протягнувши тим самим руку допомоги Львову.
Микола Пасько нагадав, що районна рада двічі приймала звернення щодо недопущення несанкціонованого завезення сміття на терени Сокальського району. Проте, зазначив, що ситуація із прийнятим рішенням обласної комісії ТЕБ і НС має зовсім іншу юридичну сторону. Воно зобов’язує керівників міст і районів виконувати його. Отже, слід прийняти рішення, яке б дозволило не порушувати закон, і за можливого позитивного голосування в межах квот дозволити легалізовано і цивілізовано вивіз сміття. Для цього має бути підписана угода на трансферні кошти.
В результаті довгих дискусій 5 липня 2017 року відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи лист Львівської ОДА від 23.06.2017р. було прийнято рішення:
1. Надати згоду на одноразовий прийом ТПВ з м. Львова в загальній кількості 300 тонн на Сокальському сміттєзвалищі.
2. Укласти з Львівською міською радою та Львівською ОДА договір про міжбюджетний трансверт (субвенцію) в розмірі 500 грн. за 1 тону ТПВ , які будуть прийматися на Сокальському сміттєзвалищі.
3. Надати дозвіл директору КП «Сокальжитлокомунсервіс» Демідюку В.О. укласти договір про прийом ТПВ з м. Львів в загальній кількості 300 тонн у розрахунку 300 грн. за 1 тонн та терміном дії до 05 серпня 2017 року без можливості пролонгації.
4. Директору КП «Сокальжитлокомунсервіс» Демідюку В.О. надати інформацію у Львівську ОДА та Львівську міську раду щодо необхідної техніки для упорядкування Сокальського сміттєзвалища для можливостей прийому ТПВ з м. Львів.
5. Директору КП «Сокальжитлокомунсервіс» Демідюку В.О.у п’ятиденний термін з моменту прийняття даного рішення встановити камеру відеоспостереження на в’їзді Сокальського сміттєзвалища з підключенням до мережі інтернет для можливості цілодобового відкритого онлайн перегляду.
6. Директору КП «Сокальжитлокомунсервіс» Демідюку В.О. забезпечити прийом ТПВ відповідно до графіку роботи Сокальського сміттєзвалища в кількості не більше трьох транспортних засобів з ТПВ з м. Львів в день.
7. Міському голові створити комісію з числа депутатів Сокальської міської ради та представників громадськості для контролю за прийомом ТПВ з м. Львів.
8. Звернутися до Львівської ОДА щодо термінового завершення ремонту дороги загального користуванняя місцевого значення О141602 Сокаль-Стоянів, в межах міста Сокаля.
9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Марчука С.М. та постійну депутатську комісію міської ради з питань комунального господарства.

Питання львівського сміття
Питання львівського сміття
Питання львівського сміття
Питання львівського сміття
Питання львівського сміття
Питання львівського сміття

Питання львівського сміття

Залишити відповідь