Сміттєзвалище біля церкви
Сміттєзвалище біля церкви

В той час, коли ми дискутуємо про львівське сміття, справжнє сміттєзвалище утворилося в санітарній зоні біля церкви на обїзній Сокаля. І найстрашніше, що під цим звалищем проходять підземні води джерела, з якого п’є воду все місто, а за кілька метрів водозабір. 

Звалище огороджене дерв’яним парканом, але вхід вільний, воріт немає. Обабіч висить  табличка про безкоштоний прийом  землі та будівельного бою. 

Можливо, початкові наміри безкорисливого прийому і мали на меті вирівняти прилеглу територію, але те що робиться там в даний час жахає. Окрім землі і бою там можна побачити все, що завгодно: купи пластику, батарейки, мішки з незрозумілим вмістом, побутові відходи, і що найгірше,  повно каністр з-під агресивних речовин. І про яку екологію тут можна говорити?

Як розповідають мешканці, що живуть неподалік, спочатку туди дійсно завозили землю і будівельний бій, але протягом кількох останніх місяців туди почали завозити і приносити  різні відходи. За словами сусідів, часом звідти смердить так, що проходити бридко, часом ніякого запаху немає, але купи сміття ростуть на очах.

Щодня повз  район стихійного сміттєзвалища проїжджає кілька сотень автомобілів, проходять сотні людей, щонеділі до церкви ідуть віряни, невже ніхто не помічав куп відходів?

Разом з дощем, а скоро вже і з снігом, небезпечні речовини потраплять у підземні води, а з кожним роком, зважаючи на період розпаду сміття, сокальська вода ставатиме все насиченішою…

Залишити відповідь