Творчий неспокій
Творчий неспокій

26 вересня в приміщенні Сокальської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №4 відбувся круглий стіл клубу педагогічної майстерності “Творчий неспокій” імені Василя Сухомлинського, присвячений 100-річчю від дня народження видатного педагога. На зустріч завітали учителі, поети, письменники, композитори, художники рідного краю.
Обговорювалися ідеї В.Сухомлинського як в історичному аспекті україської педагогіки, так і у впровадженні реформи нової української школи.
У теплому, майже родинному колі, керівник клубу Надія Пинка привітала усіх присутніх з ювілеєм геніального педагога.На зустріч були запрошені усі митці, які колись презентував свою творчість учителям та дітям Сокальщини, тому не дивно, що під одним дахом зібрались мало не всі таланти краю.
Вшанувати великого педагога прийшли діти, вони й розпочинали засідання літературно-музичною композицією.

Методист Сокальського районного кабінету Анжела Кулик розповіла про діяльність та заслуги генія педагогіки Василя Сухомлинського. Валентина Баштик презентувала свій доробок у вивченні творчої спадщини Сухомлинського “Природа, як засіб розумового виховання”. Всі гуртом переглянули відеоматеріали Людмили Рижок про роботу клубу “Творчий неспокій” від його витоків, а Галина Дробиняк розказала про можливості використання ідей відомого педагога в сучасній системі освіти. Вчителі, які розпочали цього року розпочали роботу у перших класах за новою програмою Ольга Богун та Любов Шульган ділилися власним досвідом, як разом з дітками читають та обговорюють казки Сухомлинсьгого, як проводять ранкові кола на свіжому повітрі, як заповідав великий учитель.
Надія Пинка розповіла про реалізацію планів доповненням В.Сухомлинського практичною діяльністю під назвою “Духовне життя”, а це спільні поїздки у Борислав, Заглинне, Львів до церкви Св. Юрія, Угнів, Крехів, Страч,… А ще , як невід’ємна складова повноціного духовного розвитку – Хресні дороги у всіх церквах м. Сокаль.
Надія Пинка поділилася результатами проекту “Друге життя речам” та подякувала Яні Шевчук за багаторічну підтримку та допомогу у реалізації проекту, зокрема за майстер-класи, проведені для вчителів, дітей та їх батьків. Керівник клубу відзначила усіх педагогів, які передаючи свій досвід, публікують власні розробки у журналах “Відкритий урок”, “Учитель початкової школи”. А на почесному місці була виставка розробок та проектів юних школярів, з якими міг ознайомитися кожен учасник заходу.
Багато говорили про практичність ідей В. Сухомлинського і гості дійства, крім того вони ділилися своми авторськими напрацюваннями.
Володимир Полянчук,як неодноразовий гість, приніс свої книги “І журавлі, і небо”, “Мріється Україна”, які подарував клубу. Він читав авторські вірші, багато говорив про Сухомлинського, а ще з захопленням читав вірш “Покликання”, присвячений простій вчительці Надії Пинці.
Любов Бенедишин цитувала “Осінні етюди”, “Бабине літо”, ділилася спогадами про попередні зустрічі та на згадку лишила в подарунок книгу “Літа проминальна літургія”.
До клубу Сухомлинського завітала і давня гостя , що давно живе в Канаді, а творить лише для України Оксана Пігрух. Вона презентувала свою четверту книгу “Життєві лабіринти”, читала вірші і знову ж таки згадувала учителів, говорила про давні часи, про тих хто дарує натхнення, і тих, хто робить так багато зла на цьому світі, крім того, залишила на згадку свою найновішу збірку поезії.
Вже традиційно, на засіданні була присутня почесний член клубу Марія Король, вона подарувала учасникам клубу “Творчий неспокій” образ Сокальської Матері Божої.

Приємна зустріч і так багато ідей водночас, далі реалізація нових проектів і нові зустрічі…

Залишити відповідь