У Дрогобичі внаслідок наїзду маршрутного автобусу загинула 13-річна дівчинка – поліцейські затримали водія

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, 49-річному водію загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Смертельна ДТП сталася сьогодні, 11 листопада, близько 8.40 на вулиці Трускавецькій у Дрогобичі.
Як попередньо встановили правоохоронці, водій маршрутного автобусу, 49-річний мешканець Дрогобицького району, їдучи за маршрутом «Дрогобич-Трускавець», скоїв наїзд на 13-річну місцеву мешканку, яка переходила дорогу у межах пішохідного переходу.

Потерпіла отримала тілесні ушкодження, її було госпіталізовано. Проте, незважаючи на зусилля медиків, дівчина померла у лікарні.

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Водія автобуса поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Залишити відповідь