У Червонограді нетверезий водій пропонував поліцейським неправомірну вигоду – слідчі відкрили кримінальне провадження
За скоєне 55-річному мешканцю Сокальського району загрожує до чотирьох років позбавлення волі.
28 вересня о 9.20 у Червонограді співробітники сектору реагування патрульної поліції під час несення служби зупинили автомобіль «Рено», водій якого порушив Правила дорожнього руху.
Під час спілкування з керманичем легковика поліцейські запідозрили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Перевірка на «Драгері» підтвердила, що рівень алкоголю в крові водія становив 2,24 проміле.
Аби уникнути адміністративної відповідальності, під час складання протоколу, 55-річний мешканець Сокальщини запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду. Незважаючи на чисельні попередження поліцейських про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це правопорушення, водій залишив гроші у салоні службового авто.
На місці події працювала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Окрім того, щодо водія складено матеріали за ст.130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Проводиться досудове розслідування.

З сторінки в Фейсбук поліція

Залишити відповідь