У Яворові водій пропонував поліцейським хабар – відкрито кримінальне провадження

Поліція Львівщини вкотре нагадує – пропозиція або надання неправомірної вигоди правоохоронцю тягне за собою кримінальну відповідальність. Максимальне покарання, передбачене за таке правопорушення – до чотирьох років позбавлення волі.

22 вересня близько 14.30 у місті Яворів поліцейські екіпажу групи реагування патрульної поліції територіального підрозділу поліції зупинили автомобіль «Деу Ланос», водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху. Під час перевірки було встановлено, що водій автомобіля, 26-річний місцевий мешканець, не мав з собою посвідчення водія та документів на транспортний засіб.

Під час оформлення протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення, водій запропонував правоохоронцям хабар у сумі одна тисяча гривень. На зауваження про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це законодавством, чоловік не реагував.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Яворівського відділу поліції. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування.

Василь Віконський Національна поліція України Яворівський відділ поліції ГУНП у Львівській області Новини Львівщини

Залишити відповідь