Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST

19 серпня, вже вдруге, на Сокальщині проходив Міжнародний фестиваль кухні «Гута FEST», який презентував кулінарні шедеври місцевих та польських господинь. Як і годиться, відкривали фестиваль спільною молитвою. Слова вітань для господарів та гостей свята лунали від заступника голови ЛОДА Оксани Стоколос – Ворончук, голови Сокальської РДА Романа Токая, голів сільських рад та війта ґміни Телятин Ірени Ельжбєти Вітковскої.

Фестиваль проходив у національному стилі на околиці села Гута і мав  кілька локацій, головною з яких була кулінарна –  столи з національними стравами.
Презентували свої кулінарні традиції представники сільських громад Домашева, Тартакова,  Опільського,  Савчина, Тудоркович, Жвирки, а також  своєю кулінарною майстерністю ділилися польські господині з гміни   Телятин. І хоч цього року наважилося запрезентувати свої кулінарні шедеври не так вже й багато громад, на «Гута FEST» з’їхалося чи не пів-Львівщини. Незвичайна атмосфера сприяла “дати волі животу”, а  тут було де розгулятися – на кожному кроці щось смачненьке. Хтось частувався за столами, хтось їв на ходу, а дехто просто на землі, але ніщо не змогло зіпсувати дух свята.

А для тих, хто добре наївся, був відкритий спортивний майданчик. Отут вже хлопці позмагалися: кидали довбню, тягали воза з дівчатами, перетягували канати…

Однією з найзахопливіших локацій було містечко майстрів, де можна було  спробувати щось змайструвати самому чи придбати якісь оригінальні витребеньки від майстрів. Для дітлахів  пропонувалися веселі атракціони.

Справжні чудеса для гостей фестивалю показували представники кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби з Великих Мостів.

А зі сцени лунала музика,на сцену один за одним виходили сольні виконавці  та фольклорні колективи.  Співали, танцювали, жартували…  Було весело і смачно. 

І знайте, якщо кажуть FEST, то це про фестиваль на Гуті.

Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST
Фестиваль Гута FEST

Залишити відповідь