1 жовтня о 13:10 фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили ручну гранату РГ-42 часів ІІ Світової війни. Боєприпас був виявлений в лісі під час збирання грибів на відстані близько 4 км від житлових будинків с. Лагодів Бродівського району.

1 жовтня о 13:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Колтів Золочівського району, під час збирання грибів в лісі на відстані 3 км від житлових будинків та 100 м від автодороги «Золочів-Колтів» виявлено предмет ззовні схожий на боєприпас часів ІІ Світової війни.
На місце події було направлено оперативну групу Золочівського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області, працівники якої ідентифікували небезпечну знахідку як 82 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни.
Цього ж дня о 18:00 фахівці піротехнічної групи боєприпас вилучили та знищили встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.
Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Залишити відповідь