Екоконференція у Сокалі
Екоконференція у Сокалі

11 вересня в Сокалі проходила конференція, присвячена екологічній тематиці і зокрема стану річки Західний Буг.

В ході зустрічі був проведений моніторинг якості води Західного Бугу в м. Сокаль у 2017 р. та йшла мова про запровадження екосанітарних підходів в галузі санітарії у сільських місцевостіях та містах з нещільною забудовою,про збалансовані способи усунення наслідків побутового забруднення вод людиною.

Петро Грицишин, директор Західного центру Українського відділення  Всесвітньої лабораторії, що співпрацює із шведською неурядовою організацією ССВ  (Коаліція Чиста Балтика), ділився досвідом та розповідав про проблеми з питань санітарії, очищення побутових стічних вод та джерела їх виникнення, також він окреслив основні принципи екологічної санітарії, які можуть суттєво знизити рівень надходження небезпечних речовин до річки Західний Буг і Балтики вцілому.

Члени Західного центру Українського відділення  Всесвітньої лабораторії розповідали сокальчанам про нові підходи до вирішення проблем водовідведення в місцях, де відсутня централізована каналізаційна система, крім того знайомили місцевих жителів з прикладами локальних очисних споруд та систем збалансованої санітарії, наводячи досвід Польщі та Швеції. 

Представники Коаліції Чиста Балтика разом з місцевими жителями та мером міста оглянули центральний парк Сокаля, який розташований вздовж річки Західний Буг та обговорили певні питання санітарії в нашому місті, не оминули і питання  потреби міста в громадських туалетах та можливості їх побудови за новітніми стандартами, враховуючи сучасні екосанітарні підходи.

Вже 13 жовтня в Сокалі має відбутися наступну зустріч екологічного спрямування, до якої зможуть долучитися усі охочі.

Екоконференція у Сокалі
Екоконференція у Сокалі
Екоконференція у Сокалі
Екоконференція у Сокалі
Екоконференція у Сокалі
Екоконференція у Сокалі

Залишити відповідь